Show menu

Το ελληνικό bel canto συναντά τους δρόμους της δύσης

08.12.2018

Η Λίνα Ροδοπούλου στο τραγούδι και ο Στέφανος Κοζάνης στο πιάνο αναμιγνύουν ηχοχρώματα και χτίζουν ένα μουσικό πρόγραμμα που μας ταξιδεύει από τα τραγούδια του Great American Songbook, στο Γαλλικό τραγούδι, στην μουσική του κινηματογράφου και στην Ελληνική μουσική παράδοση αλλά και στις σύγχρονες δημιουργίες και τα τραγούδια του άστεως, του άλλοτε. Στο προσωπικό μουσικό τους ταξίδι προσκαλούν φίλους της μουσικής, της τέχνης και των θεαμάτων για συνοδοιπόρους, σε μια διαδρομή με όχημα τους καθαρούς ήχους, την jazz και τον αυτοσχεδιασμό αγγίζοντας τα όρια του πειραματικού, τις έντονες αντιθέσεις, καθώς και την πρόκληση έντονων συναισθημάτων και των συγκινήσεων.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018,
Ώρα έναρξης 22:00. 
Είσοδος Ελεύθερη.

Κελάρι Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο (έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο). 
Τηλ. κρατήσεων 210 3210239.

Λίνα Ροδοπούλου
Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Τοπογράφος Μηχανικός σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα και Δίπλωμα Μονωδίας) καθώς και χορό, με δίπλωμα των τριών αστεριών στη jazz.
Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας και Μαρκοπούλου, έως και σήμερα, όπου είναι βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και ως υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017.
Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Ιανός, Caminitto, Piedra, Altamira music restaurant, Μακάρι, Δίπλα στο Ποτάμι, Ciocondart, Cabaret Voltaire κ.α.) με ποικίλο διεθνές (jazz, ethnic, musical κ.α.), καθώς και Ελληνικό ρεπερτόριο (συνθέτες από την αρχή του 20ου αιώνα και μεταγενέστερους όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.α.).
Αυτή την εποχή κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «nouvelle passion» με γαλλικά τραγούδια, με τη μουσική επιμέλεια και τις κλασσικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη.

Στέφανος Κοζάνης
Ο Στέφανος Κοζάνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π. Είναι Διπλωματούχος στο πιάνο στην τάξη του Θανάση Τρικούπη με άριστα παμψηφεί – α' βραβείο και πτυχιούχος Αντίστιξης. Τα τελευταία χρόνια σπουδάζει jazz πιάνο και αυτοσχεδιασμό στο ωδείο Athenaeum με καθηγητές τους Σύλβιο Σύρρο και Γιώργο Μικρό. Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, έχει συμπράξει με μουσικά σχήματα όπως με την χορωδία Ε.Μ.Π., την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “Attika”, καθώς και με μουσικούς εγχόρδων παρουσιάζοντας έργα μουσικής δωματίου, και με τραγουδιστές ως συνοδός πιανίστας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη μουσική jazz και εμφανίζεται συχνά σε χώρους της Αθηναϊκής σκηνής ως σόλο καλλιτέχνης ή ως μέλος σχημάτων. Στα ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνεται ακόμα η ηλεκτρονική και πειραματική μουσική καθώς και η μουσική σύνθεση, έχοντας συνθέσει τραγούδια, έργα για μικρά σχήματα καθώς και μουσική επένδυση ταινιών μικρού μήκους.