Show menu

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΛΟΥΛΗ ΨΥΧΟΥΛΗ

10.01.2018

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου - 8.00 μ.μ.

 

STRANGELY BEAUTIFUL SONGS
Τα παράξενα όμορφα τραγούδια δεν έχουν φανταχτερά στολίσματα, δεν είναι σαρωτικά φιλάρεσκα μέσα στις εξάρσεις των ακροβασιών τους.. είναι εκείνα που τραβούν μια γραμμή αλήθειας, καθάρια, απρόσμενα όμορφα...είναι λουλούδια!

Η σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη και ο πιανίστας Πάνος Λουμάκης ερμηνεύουν τραγούδια όμορφα πλασμένα των M. Ravel, F. Poulenc, H. Villa Lobos, A. Ginastera, L. Berio,
X. Montsalvatge, G. Crumb, Θ. Αντωνίου, Γ. Κουρουπού, Μ. Χατζιδάκι, Στ. Αθανάσουλα, Γ. Χατζημιχελάκη,Ι. Κονιτόπουλου κ.α. 

****

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου – 8.00 μ.μ.
ΑΓΑΠΗΣ ΛΟΓΙΑ…

Βραδιά αφιερωμένη στην οπερέτα
Η υψίφωνος Μαρία Γαλάνη και ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στο πιάνο και στο τραγούδι, παρουσιάζουν μία συναυλία με διάσημα τραγούδια και ντουέτα των

Ν. Χατζηαποστόλου και Θ. Σακελλαρίδη, από οπερέτες όπως «Οι απάχηδες των Αθηνών», «Ο Βαπτιστικός», «Οι ερωτευμένοι», «Η γυναίκα του δρόμου» κ.α.

Στο πρόγραμμα επίσης θα ακουστούν Βαλς από οπερέτες του αυστριακού συνθέτη Johann Strauss για πιάνο, ερμηνευμένα από τον Άρη Γραικούση.

****

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου - 8.00 μ.μ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

Έργα για φλάουτο και κιθάρα συνθετών από την Ισπανία

και τη Λατινική Αμερική.

Από την ισπανική χαραυγή στο ηλιοβασίλεμα της Αβάνας. Από τις μελωδίες της Ανδαλουσίας και τους ρυθμούς του φλαμένγκο στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες και τους ρυθμούς του τάνγκο. Ένα μουσικό ταξίδι στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική μέσα από έργα χαρισματικών συνθετών και τα ηχοχρώματα του φλάουτου και της κιθάρας του Duo Capriccioso.
Κλεοπάτρα Κυρτάτα, φλάουτο

Αθανασία Νικολακοπούλου, κιθάρα
J. Rodrigo, M. de Falla, E. Granados, A. Piazolla, M. D. Pujol, E. Martín κ.ά.

****

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου - 8.00 μ.μ.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΑΖΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ
Δύο σολίστ από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, η βιολοντσελίστα Sedef Ercetin και η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου, που έχουν τιμηθεί με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας και ειρήνης Abdi Ipektsi, γιορτάζουν τα 25 χρόνια της μουσικής τους συνεργασίας.

Στη συναυλία αυτή, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών του αιώνα μας καθώς και συνθετών που έχουν γράψει για το ελληνοτουρκικό αυτό ντουέτο. Ερμηνεύουν έργα των A. Saygun, M. Demirtas,
S. Ercetin, Ν. Σκαλκώτα, Π. Κούκου, Σ. Γυφτάκη, Ν. Ξανθούλη, κ.α.

****

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου - 8.οο μ.μ.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ C. SAINT SAËNS
Ηλίας Παπαδόπουλος, κλαρινέτο

Μαυρουδής Τρούλλος, φαγκότο

Εύα Σταύρου, φλάουτο

Κρινιώ Τρούλλου όμποε

Αρετή Προσίλια, πιάνο

 

****

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου - 8.οο μ.μ.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ F. CHOPIN

Όλες τις σπουδές του για πιάνο
Συμμετέχουν οι πιανίστες:

Μαρία Γιαβρούμη, Παναγιώτης Γιαννακάκης, Αναστασία Καμίνσκαγια, Σωτήρης Λουίζος, Γιώτα Οικονομοπούλου, Γιάννης Σιψάκος
Η συναυλία αυτή αφιερώνεται σε όλους τους μαθητές που σπουδάζουν πιάνο για τον απλούστατο λόγο, πως χάρη στις σπουδές του Πολωνού αυτού συνθέτη ένας πιανίστας οφείλει την δημιουργία της τεχνικής του, το καλαίσθητο ηχόχρωμα και την σταθερότητα της αίσθησης του ρυθμού του στις μικρές αυτές, μα τόσο σημαντικές συνθέσεις.

 

****

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου - 8.οο μ.μ.
FOLIA MEDITERRANEA
Με αφετηρία το διαχρονικό μουσικό θέμα της Folia σε συνθέσεις των Frescobaldi, Schickhardt, Falconieri, Machado  και της Κορσικανικής μουσικής παράδοσης, το Σύνολο “conAnima ensemble” παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα Ισπανικής και Ιταλικής μουσικής του 16ου και 17ου αιώνα, αναδεικνύοντας την αισθαντικότητα της ισπανικής μουσικής μέσα από σεφαραδίτικα και παραδοσιακά τραγούδια και συνθέσεις αγνώστων και γνωστών συνθετών (Ortiz), και την πιο ανάλαφρη πλευρά του μπαρόκ, μέσα από τους χορούς της εποχής frotolla, vilanella, passacaglia,vilotta mantovana, tarantella σε συνθέσεις των Kapsperger, Landi, del Bianbo, Zanetti, Greco, Kircher.
conAnima ensemble
Φαίνη Νούσια, σοπράνο

Μαρία Κολέτου, φλάουτο με ράμφος

Έλλη Τσενέ, φλάουτο με ράμφος

Σταύρος Κατηρτζόγλου, θεόρβη

Σταύρος Παργινός, βιόλα ντα γκάμπα

****